کاربردهای استیک اسید

کاربردهای استیک اسید

ساخت وبلاگ

امکانات وب

کاربردهای استیک اسید

قبل از اینکه با کاربردهای این ماده آشنا شویم، ابتدا به این موضوع بپردازیم که اصلا این ماده چیست.

 

استیک اسید چیست؟

همگی ما اسید استیک را می‌شناسیم اما نه با این نام. نام دیگر اسید استیک، همان سرکه است. بیشتر ما از سرکه در ترشیجات و بسیاری مواد دیگر استفاده می‌کنیم.

اسید اسیتک یک اسید ضعیف است که در شمار اسیدهای کربوکسیلیک حساب می‌شود. اسیدهای کربوکسیلیک گونه‌ای از اسیدهای ضعیف آلی است که هنگامی که عامل آن به هیدروکربن‌ها متصل می‌شود، به وجود می‌آید.

نام علمی این اسید، اتانوئیک اسید است. اگر می‌خواهید بو و مزه این اسید را بدانید، فقط کافی است مقداری سرکه تهیه کنید. البته باید گفت که سرکه علاوه بر این اسید، از آب و دیگر مواد اضافی تشکیل شده است.

اسید استیک در آب به طور جزئی تفکیک می‌شود. محلول این اسید یا همان سرکه، مایعی بی‌رنگ است که می‌تواند آب را از محیط اطراف خود جذب کند.

کاربرد اسیدهای آلی ارزان قیمت مانند اسید سیتریک و اسید استیک در کشاورزی، علی رغم تاثیرات مثبت آن در خاک های آهکی و همچنین قیمت مناسب آنها، هنوز در کشور ایران رایج نمی باشد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر کاربرد اسید استیک و اسید سیتریک در رهاسازی برخی عناصر غذایی مورد نیاز گیاهان و افزایش قابلیت جذب آنها در خاک های آهکی می باشد. برای بررسی رهاسازی عناصر غذایی توسط اسیدهای آلی، از دو نمونه خاک آهکی بافت لومی استفاده شد. عصاره گیری از خاک ها با محلول های اسید سیتریک و اسید استیک با غلظت های یک و 10 میلی مولار و آب مقطر به عنوان شاهد به مدت 2 ساعت انجام شد. در عصاره به دست آمده غلظت عناصر غذایی پتاسیم، فسفر، آهن، روی، مس و منگنز اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که با کاربرد اسید اسیتریک و اسید استیک، رهاسازی عناصر غذایی مورد نیاز گیاهان مانند فسفر، پتاسیم، آهن، منگنز و در سطح کمتر روی و مس افزایش می یابد. غلظت فسفر آزاد شده از خاک 1 در تیمار اسید استیک در غلظتهای 1 و 10 میلی مولار به ترتیب 84/4 و 44/8 برابر تیمار شاهد بود. تاثیر اسید استیک در رهاسازی فسفر، پتاسیم و روی بیشتر از اسید سیتریک بود. اسید سیتریک نیز قادر به رهاسازی مقدار قابل توجهی آهن و منگنز از خاک ها شد. مقدار آهن آزاد شده از خاک 2 در غلظت یک میلی مولار و 10 میلی مولار به ترتیب 7/5 و 271 برابر تیمار شاهد به دست آمد. با توجه به نتایج به دست آمده بجای کاربرد بی رویه کودهای شیمیایی در خاک های کشاورزی (به ویژه در گلخانه ها) که منجر به تجمع کودها در خاک ها، ایجاد تاثیرات آنتاگونیسمی بر یکدیگر و افزایش هزینه تولید می شود، می توان کاربرد اسیدهای آلی ارزان قیمت مانند اسید سیتریک و اسید استیک را به عنوان بخشی از برنامه تغذیه گیاهان درنظرگرفت

کاربردهای اسید استیک

استیک اسید مواد شیمیایی بسیار کاربردی در صنایع گوناگون می ‌باشد که در این قسمت به شرح برخی از این کاربردها می پردازیم :

اسید استیک و تمیزکاری

از جمله خواص منحصر به فرد استیک اسید می توان به تمیز کاری و پاکسازی اشاره کرد . اسید استیک و اسید سولفوریک توانایی تمیز کردن و از بین بردن جرم های گوناگون همچون جرم شیرآلات ، جرم کتری و سماور ، جرم بین کاشی ها و … دارد . همچنین اسید استیک می تواند سطوح مختلف را ضدعفونی و پاکیزه کند .

اسید استیک در کشاورزی

از استیک اسید برای از بین بردن قارچ ها و مواد مضر برای گیاهان استفاده می شود . بدین صورت که استیک اسید را رقیق کرده و به شکل افشانه بر روی انواع گیاهان پاچیده می شود و به از بین بردن مواد مضر برای گیاهان کمک می کند

کاربرد اسید استیک در پزشکی

استیک اسید از جمله مواد شیمیایی پرکاربرد در پزشکی و درمان امراض و بیماری ها می باشد . از استیک اسید در پزشکی برای درمان برخی از سرطان ها استفاده می ‌شود . همچنین استیک اسید توانایی از بین بردن عفونت های گوش و عفونت های سینوزیت را دارا می باشد .

یکی از کاربردهای اسید استیک به بیشتر به شکل سرکه است، در صنعت غذایی است. از سرکه برای تولید ترشیجات، سوپ و سس استفاده می‌شود.

یکی دیگر از کاربردهای این ماده در صنعت غذایی، تنظیم مقدار اسیدیته مواد است. از آنجایی که این ماده یک اسید ضعیف و خوراکی به شمار می‌رود، از آن برای کاهش یا افزایش مقدار اسیدیته مواد غذایی استفاده می‌شود.

خرید اسید استیک

https://panasonic-agency.niloblog.com/p/13/%D9%BE%D9%85%D9%BE-%D8%A2%D8%AA%D8%B4-%D9%86%D8%B4%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AE%D8%B5%D9%88%D8%B5%DB%8C%D8%A7%D8%AA-%D9%88%DB%8C%DA%98%D9%87.html

نمایندگی پاناسونیک ...
ما را در سایت نمایندگی پاناسونیک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پوران دخت خدابخش بازدید : 380 تاريخ : دوشنبه 22 فروردين 1401 ساعت: 17:30

خبرنامه

عضویت

نام کاربري :
رمز عبور :